U bent hier

Webinar / Infosessie ‘Brazilië: Kansen voor toeleveranciers aan de pluimvee- en varkenshouderij’

De Braziliaanse vleesindustrie heeft, ondanks de coronacrisis, niet enkel stand gehouden; de productie wordt er zelfs nog opgevoerd en de voorspellingen zijn veelbelovend. Een bloeiende sector dus, wat mooie kansen biedt voor buitenlandse toeleveranciers. Wil u meer weten over de sector van de pluimvee- en varkenshouderij in Brazilië en de toeleveringsmogelijkheden, neem dan deel aan het webinar dat Flanders Investment & Trade op woensdagnamiddag 10 maart van 14u tot 15u organiseert over dit onderwerp. 

Wat
Seminarie / Infosessie
Doelsector
Agro-industrie en dieren, biotechnologie, gezondheid en farma, machines en voeding en dranken
Doelmarkt
Brazilië
Wanneer
Woensdag 10 maart 2021
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Braziliaanse vleessector in goede doen

Volgens FIT Sao Paulo zijn er voor Vlaamse leveranciers van technologie, voedings- en veterinaire producten tal van opportuniteiten in de pluimvee- en varkenshouderij in Brazilië. Dit heeft alles te maken met de sterke positie van Brazilië als vleesproducent én met beloftevolle prognoses.

Brazilië is de 3de grootste producent en grootste exporteur van kippenvlees in de wereld. Voor de productie en export van varkensvlees staat het land op een 4de plek. Ook tijdens het crisisjaar 2020 steeg de productie van kippenvlees met 4% en van varkensvlees met 6%. Volgens het Braziliaanse Ministerie van landbouw zou de productie van beide vleessoorten tussen 2020 en 2030 nog eens met resp. 28,1% en 26,8% groeien.

Wist u trouwens?

  • dat België de 2e grootste exporteur is van veterinaire vaccins aan Brazilië, na de VS;
  • dat Brazilië in 2020 35% meer machines voor vleesverwerking invoerde dan in 2019;
  • dat ook de invoer van preparaten voor dierenvoeding er opmerkelijk stijgt (in 2020 een extra invoer van 50 miljoen USD);
  • en dat Brazilië vorig jaar 113,5 miljoen USD spendeerde aan vaccins voor veterinair gebruik.

Maakt u zich zorgen over zogenaamde hoge invoertarieven in Brazilië?

Dankzij speciale douaneregimes betaalt u voor veel producten en technologie voor de vleesindustrie geen of zeer lage invoertarieven. U komt er meer over te weten tijdens het webinar.

Wat kan u van het webinar verwachten?

Het programma gaat deels door in het Engels en ziet er als volgt uit:

  • 14:00 Verwelkoming, door Sabine Vincke, areamanager Latijns-Amerika
  • 14:05 Nieuwe opportuniteiten voor toeleveranciers aan de pluimvee- en varkenshouderij in Brazilië, door Dirk Schamphelaere, Vlaams economisch vertegenwoordiger in Sao Paulo
  • 14:25 Registration of veterinary products with the Ministry of Agriculture, Livestock and Supply/MAPA in Brazil by Luís Felipe Aguiar de Andrade, Partner of Veirano Advogados
  • 14:35 De internationale vakbeurs SIAVS en de FIT-deelname in 2022, door Frank Baeyens, projectmanager
  • 14:45 Q & A

Deelname is gratis. U kan inschrijven tot en met 8 maart. Na inschrijving ontvangt u de webinar link.

SIAVS Sao Paulo

Flanders Investment & Trade had voor 2020 een deelname voorzien aan SIAVS, de grootste handelsbeurs van Brazilië met betrekking tot de productie van kippen- en varkensvlees (www.siavs.com.br). Eind februari 2020 liet de beursorganisator echter weten dat de vakbeurs – omwille van de gezondheidssituatie door corona – wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum in 2022.