U bent hier

Webinar ‘Bijzondere Exportsteun II’

De coronacrisis heeft in de Vlaamse buitenlandse handel lelijk huisgehouden. Sinds de lockdown in maart 2020 tonen de cijfers van de Nationale Bank dat Vlaamse exporteurs maand na maand stevige klappen incasseren. Wachten tot de coronacrisis voorbij is, is af te raden. Want net nu moeten internationale ondernemers creatief zijn, doelmarkten aanboren en hun internationale aanwezigheid versterken. Voorlopig vooral virtueel, maar dat schept zelfs extra opportuniteiten. Bij digitaal contact springen bedrijven immers efficiënter om met budget, tijd en mankracht.

Naast de bestaande financiële steunmaatregelen en zijn huidige dienstverlening, wil FIT met het Corona Exit-plan het tij keren en Vlaamse kmo’s kansen bieden in deze crisistijden. Zo kunnen Vlaamse kmo’s dankzij het ‘Reboot your export’-pakket tegen voordelige kosten en versoepelde betalingsvoorwaarden deelnemen aan FIT-groepsstanden op internationale (vak)beurzen of niche-evenementen. Ook deelnames aan virtuele beurzen behoren tot de mogelijkheden.

Wat
Seminarie
Wanneer
Donderdag 24 september 2020
Waar
Online, we bezorgen u een link na inschrijving
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Dit Webinar spitst zich toe op de praktische uitleg rond het aanvragen van één van de nieuwe steunmaatregelen die op 5 oktober gelanceerd worden door FIT in het kader van haar Corona Exit-Plan: De Bijzondere Exportsteun. Hiernaast kadert FIT tijdens het webinar deze nieuwe steunmaatregel binnen haar reeds bestaande subsidiemogelijkheden en de overige dienstverlening.

Belangrijk: In tegenstelling tot de reeds bestaande steunmaatregelen van FIT, werd deze subsidie ontwikkeld voor een specifieke doelgroep. Kijk dus goed na of u in aanmerking komt vooraleer u deelneemt.

Doelgroep: KMO’s met exportervaring en minimaal 5 VTE op de loonlijst, geen negatief eigen vermogen en een exportaandeel van minstens 20%.

Inhoud:

  • Inleiding
  • Toelichting bestaande steunmaatregelen
  • Welk soort projecten komt in aanmerking?
  • Wat zijn de voorwaarden?
  • Hoeveel bedraagt de subsidie?
  • Hoe en wanneer moet u de subsidie aanvragen?

We voorzien 30 minuten sprekerstijd en 15 minuten Q&A.

Deze sessie wordt gegeven door Yves Roekens en Lise Betjes.

De deelnameplaatsen voor dit gratis webinar zijn beperkt. Gelieve u tijdig in te schrijven.

De sessie vindt plaats op donderdag 24 september van 15 uur tot 16 uiterlijk uur. De link naar het evenement ontvangt u op 23 september.

Op 22 september van 10 uur tot 11 uur vindt er een webinar plaats met dezelfde inhoud. U kan dus kiezen tussen deze verschillende tijdstippen. 

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Betjes Lise:
E: lise.betjes@fitagency.be
T: +32 2 504 87 37