U bent hier

Groepszakenreis ‘Bangladesh - Multisectoraal’

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Bangladesh? Ontdek ze tijdens onze groepszakenreis, er zijn opportuniteiten in deze niet voor de hand liggende exportbestemming! Flanders Investment & Trade bereidt voor u een afsprakenprogramma op maat voor zodat u het maximum kan halen uit deze groepsreis.

Wat
Groepszakenreis
Doelmarkt
Bangladesh
Waar en Wanneer
 • Dhaka (inschrijvingen afgesloten)
  , Bangladesh
  Van zondag 26 maart 2023 tot woensdag 29 maart 2023
 • Chittagong (inschrijvingen afgesloten)
  , Bangladesh
  Van donderdag 30 maart 2023 tot vrijdag 31 maart 2023
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX.

Bangladesh is één van de snelst groeiende economieën in de wereld met een hoofdzakelijk jonge bevolking en een groeiende middenklasse. Het land is op weg om de groep van de minst ontwikkelde landen (LDC) te verlaten, wat betekent dat ze de drie criteria op het gebied van inkomen, menselijke ontwikkeling en kwetsbaarheid voor (handels)schokken hebben behaald.

Bangladesh liet de afgelopen jaren één van de snelste groeicijfers ter wereld optekenen met stabiele economische prestaties die hebben bijgedragen aan het verminderen van armoede en sociale ongelijkheid. De voorspelling voor Q4 2022 is een bnp groei van 6,5%. De instroom van deviezen vanuit de Bengaalse diaspora, is een heel belangrijke motor van deze groei.

De economie van Bangladesh is afhankelijk van haar menselijke hulpbronnen, rijke landbouwgronden en overvloedige watervoorraden. De landbouw vertegenwoordigt 12,92% van het bbp, de industrie 29,54% en de dienstensector 4,3%. Textiel is goed voor meer dan 80% van de totale export van het land. Er is een technologie-export van ongeveer 1 miljard dollar per jaar. Er zijn opportuniteiten in verschillende sectoren zoals landbouw, textiel, ICT, gezondheidszorg, … .*

Bangladesh staat momenteel op de lijst van de minst ontwikkelde landen en het streeft ernaar om tegen 2026 de status van middeninkomensland te krijgen. Er wordt verwacht dat de middenklasse in 2025 uit ongeveer 34 miljoen mensen zal bestaan.

Wat bieden we u?

 • Maak gebruik van de expertise van onze markt- en exportspecialisten.
 • Een intakegesprek met ons kantoor in New Delhi waarin uw noden en wensen uitgebreid gewikt en gewogen worden. Deze gesprekken zullen online plaatsvinden.
 • Ons kantoor in New Delhi bereidt voor uw bedrijf een afsprakenprogramma op maat voor.
 • Netwerkmoment met collega-ondernemers en interessante Bengaalse contacten.

Tentative Program Bangladesh

 • Sunday 26/03: Flight Brussels – Dhaka (Emirates departure 15:20 – arrival 8:40 (+1))
 • Monday 27/03: Seminar and network event – Dhaka
 • Tuesday 28/03: B2B’s – meetings with officials – Dhaka
 • Wednesday 29/03: B2B’s – meetings with officials (till around 16:00 PM)
  Flight Dhaka – Chittagong (Novoair departure 19:40 – arrival 20:35)
 • Thursday 30/03: B2B’s – meetings with officials in Chittagong
  Evening flight to Dhaka (Novoair departure 18:25 – arrival 19:20)
 • Friday 31/03: Flight Dhaka - Brussels (Emirates departure 10:15 – arrival 19:20)

Korting Exportmarktdiversificatie

Bedrijven die nadeel ondervinden van de Brexit en hierdoor hun afzetmarkten wensen te diversifiëren, kunnen onder bepaalde voorwaarden genieten van een korting van 25% op de deelnamekosten voor deze actie. Deze korting wordt gefinancierd vanuit het Brexit Adjustment Reserve van de Europese Unie. Bij vragen, contacteer brexit@fitagency.be.

Webinar Doing business with Bangladesh

Ter voorbereiding van deze groepszakenreis organiseerde Flanders Investment & Trade op 14 december 2022 een webinar. De opname hiervan kunt u hier bekijken. Onderaan deze pagina kunt u ook de verschillende presentaties die tijdens het webinar gegeven werden terug raadplegen.

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Van den Bossche Bart:
E: bart.vandenbossche@fitagency.be
T: +32 2 504 87 09