U bent hier

Seminarie ‘Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB)’

China financiert de laatste jaren heel wat projecten in en buiten China die passen binnen zijn concept van de "One Belt One Road", ofwel de nieuwe zijderoutes. Een van de instrumenten daarvoor is de 'Asian Infrastructure Investment Bank' (AIIB), die infrastructuurprojecten financiert, waaraan ook Vlaamse bedrijven kunnen deelnemen.

Wat
Seminarie
Doelsector
Alle sectoren, maar met focus op bouw, consultancy en diensten, ict, logistiek en transport, milieu, en overheid.
Doelmarkt
Pakistan, India, Bangladesh en China
Wanneer
Dinsdag 14 mei 2019
Waar
Brussels
Organisatie
Flanders Investment & Trade

FIT nodigt een aantal investerings- en aankoopspecialisten van deze investeringsbank uit voor een informatievergadering over haar projectenportefeuille en de wijze van financieren. U krijgt een overzicht van de projecten en een praktische presentatie over de manier waarop u kan deelnemen. 

De landen waar de projecten van de 'Asian Infrastructure Investment Bank' (AIIB) worden uitgevoerd, bevinden zich in de eerste plaats in Zuid- en Centraal-Azië, maar in de toekomst zullen ook in andere regio's langs de zijderoute projecten kunnen gefinancierd worden (Zuid-Oost-Azië, Midden-Oosten, Oost-Europa, Afrika ...). Op sectoraal vlak ligt de focus sterk op infrastructuur (transport over land en water, energie, watervoorziening, mijnbouw en industrie ...). U kan alvast een kijkje nemen op de website van de AIIB.

Het seminarie vindt plaats op dinsdag 14 mei vanaf 10u in het Ellipsgebouw van de Vlaamse Overheid, Koning Albert II-laan 35, 1030 Brussel.

Bijkomende informatie

Programme overview (PDF – 186 kB)

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Johan Malin:
E: johan.malin@fitagency.be
T: +32 2 504 87 58