U bent hier

Asia Hybrid Food Fair 2021

Veel buitenlandse aankopers en importeurs uit de voedingssector kijken er naar uit om nieuwe leveranciers te vinden en nieuwe producten en trends in de sector te ontdekken. Maar alle grote beurzen, events en missies waar zij u hopen te ontmoeten, worden stelselmatig geannuleerd of uitgesteld, en de aankopers blijven op hun honger zitten.

En u wilt uw export boosten, maar weet niet goed hoe nieuwe contacten te leggen in de huidige omstandigheden?

Dat treft! Flanders Investment & Trade matcht graag de noden van de aankopers met uw exportplannen, en organiseert daartoe samen met Fevia en VLAM van 22 maart tot 2 april hybride trefdagen in Azië!

Onze kantoren in Tokio, Seoul, Beijing, Guangzhou, Hongkong en Singapore beschikken over een uitgebreid netwerk van aankopers uit de voedingssector, die zij zullen uitnodigen voor tasting, waar zij uw bedrijf zullen voorstellen.

Hoe gaan we te werk:

 • U schijft zicht online in en bezorgt ons een gedetailleerd profiel van uw bedrijf d.m.v. een promotekst van uw bedrijf en een vragenlijst die wij u na inschrijving bezorgen.
 • U bezorgt ons productstalen voor de tasting tijdens de mini food fair
 • Op basis van uw profiel gaan onze collega’s in Japan (FIT-Tokyo), Zuid-Korea (FIT-Seoul), China* (FIT-Beijing & FIT-Guangzhou), Hongkong (FIT-Hongkong) en Singapore (FIT-Singapore)  op zoek naar mogelijke aankopers
 • In de periode tussen 22 maart en 2 april nodigen zij aankopers uit voor een ‘mini food fair’ in de ambassade, het consulaat, of een externe locatie in hun stad waar zij uw bedrijf en producten voorstellen aan de hand van tastings (en in sommige kantoren zelfs met kleine bereidingen door een kok) en productpresentaties.
 • Bij interesse van een aankoper zal FIT u virtueel in contact brengen met de aankoper (wordt georganiseerd in de weken na de presentatie – tasting)

Programma:

 • Inschrijvingsdeadline: 17 januari – Opgelet: per land kunnen maximaal 40 bedrijven deelnemen (Singapore: 25). Selectie gebeurt volgens het principe first come, first served. Snel inschrijven is de boodschap!
 • Praktische infosessie (virtueel): 20 januari om 10u00 (TBC)
  • Welke informatie verwachten wij van u – hoe wordt uw bedrijf voorgesteld op het events platform
  • Logistiek – formaliteiten voor het versturen van stalen en promotiemateriaal via diplomatiek transport of eigen transporteur naar de verschillende FIT kantoren, wat en hoeveel, hoe verpakken,…
 • Intakegesprek waarin dieper wordt ingegaan op uw profiel
 • Laatste week januari: Lancering events platform en start uitnodigingscampagne naar lokale aankopers
 • 17 februari: Deadline voor afleveren goederen voor diplomatiek transport
 • 7 maart: Deadline voor het ontvangen van stalen in de buitenlandkantoren
 • 22 maart – 2 april:  Voorstelling van uw bedrijf en uw producten aan buitenlandse aankopers tijdens de mini food fair met tasting (en in sommige posten ter plaatse bereide gerechten door onze vertegenwoordigers aan aankopers.
 • Na de mini food fair organiseren wij virtuele meetings tussen uzelf en geïnteresseerde aankopers. U ontvangt later meer informatie over hoe dit technisch en praktisch opgezet wordt

Vooraleer u zich registreert, vragen wij u om aandachtig onderstaande informatie door te nemen.

Wat hebben we van u nodig:

Volledig ingevulde vragenlijst (wordt u bezorgd na inschrijving)

Aangezien u zelf niet kunt afreizen, stellen onze kantoren ter plaatse uw bedrijf en uw producten voor. Daarom is het essentieel dat wij over de juiste info beschikken (uw profiel, bestaande en oude contacten ter plaatse) en graag ook over uw sales pitch/usp.

Digitale catalogus

Tijdens uw registratie zal u gevraagd worden om bepaalde informatie te geven, die gebruikt zal worden voor de digitale catalogus (Events Platform) die FIT aanmaakt voor deze actie. Er zullen 4 catalogi aangemaakt worden: een Engelstalige, Japanse, Koreaanse en Chinese versie. U levert de tekst aan in het Engels, FIT voorziet de vertalingen.

Stalen en brandingmateriaal

Om de tasting en mini food fair op te zetten en uw productpresentatie zo goed mogelijk te verzorgen, vragen we voldoende stalen en branding materiaal aan FIT te bezorgen.

Hoe dit praktisch verloopt, wat en hoeveel u moet opsturen, naar waar en met welk e geadresseerde, wordt toegelicht tijdens de infosessie op 20 januari. Per land vindt u ook meer informatie op de webpagina van de actie.

Importverbod voor bepaalde producten

Voor bepaalde voedingsproducten geldt in de betrokken landen een importverbod.

Exporteurs van producten die onder een importverbod vallen, zijn niet per definitie uitgesloten van deelname. Soms is een importverbod immers tijdelijk en kan het in de nabije toekomst toch mogelijk zijn om te exporteren. Dan kan het toch zinvol zijn om deel te nemen aan de actie. Aarzel zeker niet om in te schrijven, onze kantoren zullen geval per geval bekijken wat mogelijk is.

Exporteurs van producten die onder een importverbod vallen, zijn wel uitgesloten van de tasting/sampling aangezien er geen stalen opgestuurd kunnen worden. Het is wel mogelijk om brochures te verzenden.

Hieronder vindt u een niet-exhaustief overzicht van de belangrijkste voedingsproducten die onder een importverbod vallen in de betrokken landen:

Korea:

 • Belgian pork, poultry, beef meat, and products made thereof
 • Fresh fruits and root/stem vegetables (except when root/stem is removed)
 • Vegetables: see list of allowed vegetables
 • Liquid egg yolk products

Japan:

 • Beef, pork, poultry and products made thereof
 • Nearly all fresh fruits
 • Fresh vegetables not meeting the MRLs or other phytosanitary standards of Japan
 • Alcoholic beverages including beers: importing alcoholic beverages without import license is restricted. See: www.customs.go.jp/english/c-answer_e/kojin/3105_e.htm

Mainland China:

Export van bepaalde voedingswaren naar China is enkel mogelijk na het afsluiten van een protocol tussen China en België. Sommige producten zijn bovendien op dit moment onderhevig aan een importban of embargo. De lokale kantoren van Flanders Investment & Trade zullen de situatie geval per geval bekijken in functie van uw product.

 • Vlees: alle export naar China is opgeschort
 • Melkproducten: melk, kaas, melkpoeder, babymelkpoeder etc zijn in principe toegelaten, maar de Belgische exporteur moet voorafgaandelijke goedkeuring van Chinavragen
 • Vis en visproducten: zijn in principe toegelaten, maar de Belgische exporteur moet voorafgaandelijke goedkeuring van China vragen
 • Producten op basis van planten: op het moment zijn enkel de volgende toegelaten voor import vanuit België: peper, mosterd, cacao, malt, boekweit, bonen, wortels, bloemkool, rapen, konjak, erwten, uien, tarwemeel. Andere producten vergen een voorafgaande toelatingsprocedure.
 • Daarnaast is de invoer van diepgevroren voeding op dit moment heel moeilijk. Stalen van diepgevroren voeding opsturen is zo goed als onmogelijk.

Hongkong:

In principe geen importban op voeding en dranken – varkensvlees embargo wel nog steeds van toepassing

Singapore

Singapore heeft geen importban op bepaalde voeding en dranken. Voor rauwe en bereide vleeswaren hebt u wel een voorafgaandelijke toestemming nodig van het Singapore Food Agency.

Tasting/sampling en promotiemateriaal

Voor het versturen van uw stalen en of ander promotiemateriaal kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van het diplomatiek transport.

 • De transportkosten voor het diplomatiek transport zullen aan u gefactureerd worden aan €12/kg)

Uitgezonderd: Diplomatiek transport is niet mogelijk voor temperatuur of lekkage gevoelige stalen. Dit betekent dat diepgevroren en gekoelde producten, dranken en andere vloeistoffen, confituren en smeerpasta’s, chocolade, … niet via de diplotas verstuurd kunnen worden. Hiervoor gaat u zelf beroep moeten doen op een andere koerier of indien dit al het geval is via uw importeur ter plaatse.

Chefkok:

Indien u producten heeft die een bereiding vragen voor zij geproefd kunnen worden (vb. gekoelde, diepgevroren producten), dan kan FIT voorzien in een chefkok die deze producten bereidt voor sampling. Gelieve ons hiervan op de hoogte te brengen, zodat wij hiervoor voorbereidingen kunnen treffen.

Springt u mee op de kar om nieuwe zakenpartners te vinden in Oost-Azië?

Aarzelt u nog? Neem contact met mevr. Michèle Surinx (michele.surinx@fitagency.be) en stel uw vragen.

Deze actie vindt plaats met respect voor lokale verplichtingen en maatregelen in kader van corona. Wanneer hieraan niet langer voldaan kan worden, kan de actie uitgesteld of geannuleerd worden.

Schrijf hieronder in voor deze hybride Food Fairs!