U bent hier

Webinar ‘Arbitrage ter bescherming en als sluitstuk voor internationale transacties en investeringen’

Wist je dat bij internationale handel alternatieve geschillenbehandeling een keyfactor is in uw exportstrategie ?

Wat
Seminarie
Wanneer
Woensdag 28 oktober 2020
Waar
Online, we bezorgen u een link na inschrijving
Wie kan deelnemen
Vestigingen van bedrijven en organisaties in het Vlaams Gewest.
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Cepani.

In de internationale handel is alternatieve geschillenbeslechting vaak een must. Het is soms weinig verkieselijk een geschil te laten beslechten door een rechtbank in een vreemd land of jarenlang te procederen voor een rechtbank in België.

Tijdens dit webinar licht Dirk De Meulemeester, erevoorzitter van CEPANI, het Belgisch centrum voor arbitrage en mediatie, toe hoe partijen in een conflict tot een werkbare oplossing kunnen komen. Dirk De Meulemeester is naast erevoorzitter van CEPANI, ook advocaat en Professor aan de Universiteit van Gent en van Leiden.

De belangrijkste vormen van ‘Alternative Dispute Resolution’ zijn arbitrage en mediatie. 

Deze vormen van geschillenbeslechting zijn flexibel, worden afgestemd op maat van het geschil en zorgen er meestal voor dat de commerciële relatie tussen de partijen intact kan blijven.

Het grootste voordeel van deze formule is dat partijen volledig vrij zijn in het maken van afspraken hieromtrent. Zo kunnen beide partijen, op elke plaats in de wereld, beslissen welk bestaand (nationaal en internationaal) recht van toepassing is, welke arbiters zich over het geschil kunnen buigen en in welke taal de procedure verloopt. Dit laat partijen meer vrijheid in het onderhandelen van soms delicate onderdelen van hun contract.

Het webinar vindt plaats op woensdag 28 oktober om 10u. Na inschrijving ontvangt u de link naar dit webinar. 

Hebt u specifieke vragen rond het thema? Stel ze ons gerust op voorhand en maak gebruik van deze optie bij uw inschrijving; dan nemen we uw vragen graag mee in het debat. Indien te bedrijfsspecifiek zullen we ze nadien rechtstreeks met u opvolgen.

Nog vragen?

Contacteer Cobbaut Nancy:
E: nancy.cobbaut@fitagency.be
T: +32 2 504 88 39