U bent hier

Beursdeelname ‘Agrofood Nigeria - Lagos’

Update 18 juni 2020 : Vanwege Covid-19 werd de vakbeurs Agrofood Nigeria in Lagos -na eerder uitstel- volledig geannuleerd. De volgende editie gaat door 30 maart-1 april 2021. 

Neem deel aan Agrofood, georganiseerd door Fairtrade met meer dan 120 deelnemers uit 24 landen en 2.094 bezoekers !

Wat
Beursdeelname, Onthaalstand en Product Sample Booth
Doelsector
Agro-industrie en dieren, en voeding en dranken
Doelmarkt
Nigeria
Wanneer
Van dinsdag 24 maart 2020 tot donderdag 26 maart 2020
Waar
Lagos, Nigeria
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Waarom deelnemen ?

Deze beurs richt zich op voeding, machines en toebehoren voor de voedingsindustrie en landbouwmateriaal. Tegelijkertijd gaan ook Nigeria Food + Bev tec en Nigeria Food Ingredients door. FIT zal er aanwezig zijn met een PSB (Product Sample Booth) en onthaalstand.

Nigeria is erg uitgestrekt, maar beschikt bovendien over meer dan 80 miljoen ha land dat geschikt is voor de landbouw, waarvan 40% ook echt wordt bewerkt. Twee derde van het grondgebied geniet van voldoende regelmatige regenval. Het land is de grootste producent ter wereld van cassava en kousenband (soort van sperzieboon) en produceert grote hoeveelheden aardnoten, cacao en tomaten. De landbouwsector is de grootste economische sector met 22% van het bnp en voorziet in het levensonderhoud van 90% van de plattelandsbevolking. Tijdens de crisis van 2015-2016 was de landbouw de grote sterkhouder van de economie.

Het land heeft vooral nood aan kapitaalgoederen voor het bewerken en verpakken van voeding. De overheid werkt een nieuw landbouwbeleid uit onder de naam 'New Agricultural Promotion Policy', met de bedoeling de toegang tot land, financiële middelen en (buitenlandse) markten te verbeteren. Tomaten, cassava, cacao, maïs, rijst, groenten en fruit zijn alle producten die lokaal zouden kunnen verwerkt worden door een jonge dynamische bevolking. Naast de grote oppervlakte aan landbouwgrond is nog eens 10 miljoen ha geschikt voor bosaanplantingen. De Nigeriaanse overheid investeert almaar meer in de primaire sector waardoor er opportuniteiten ontstaan voor het exporteren van uitrustingsgoederen en investeringen in innovatieve productie, transformatie en vermarkting. Dit kan gaan van landbouwmachines, irrigatie-installaties tot (gekoelde) opslagplaatsen en verpakkingsmachines.

Met 186 miljoen consumenten (cijfers Wereldbank 2016) is de voedselzekerheid een van de grote doelen van de overheid, een doelstelling die ook besproken wordt in het 'Economic Recovery & Growth Plan 2017-2020'. In Nigeria is er bovendien een sterke golf van urbanisatie aan de gang, waarbij er almaar meer mensen in de grote steden gaan wonen. Elk jaar stijgt de bevolking van de grote steden met 4 à 5%. Deze trend zorgt samen met de groeiende middenklasse voor een verandering in het bestedingspatroon van de Nigeriaanse bevolking. Er komt meer geld vrij dat kan uitgegeven worden aan duurdere voedingsproducten.

Ondanks de grote agrarische sector in Nigeria is het land nog altijd sterk afhankelijk van de import van voeding. Volgens de meeste analisten zijn Nigeria, Kenia en Zuid-Afrika de meest aantrekkelijke markten van Sub-Sahara-Afrika voor investeringen in de voedingssector. De verwachting is dat de verkoop van voeding zal stijgen met 11,1% in 2018 (lokale munt). De laatste jaren zitten de verkoop van brood, rijst en granen in de lift. Ook pasta zal het de komende jaren erg goed doen door de groeiende populariteit omdat het snel klaar te maken is en het relatief betaalbaar is. Ten slotte worden de laatste jaren ook meer vleeswaren geconsumeerd, wat op een stijging van de levensstandaard van een deel van de bevolking wijst.

Ons aanbod :

Product Sample Booth :

  • U betaalt niet voor een individuele beursstand maar een forfaitair bedrag.
  • De PSB is een open ruimte waar u voor een gunsttarief uw brochures, producten of stalen kunt presenteren.
  • U bent duidelijk te onderscheiden van de andere Vlaamse deelnemers.
  • FIT verzorgt het onthaal en richt de stand in.

Onthaalstand :

  • Deelname is gratis.
  • U neemt deel aan de onthaalstand waarbij u niet zelf naar het buitenland hoeft af te reizen.
  • Wij behartigen uw belangen aan de hand van de ons toegestuurde product catalogi.
  • Onze lokale vertegenwoordiger zal er de stand bemannen en feedback geven.
  • Details ivm de verzending productcatalogi volgen nog.

Nog vragen?

Voor deze actie kunt u zich niet inschrijven.

Voor meer info, contacteer Linda Huybrecht:
E: linda.huybrecht@fitagency.be
T: +32 2 504 88 37