U bent hier

WHO’S NEXT Paris: de beurs bij uitstek voor internationale modeontwerpers

Op deze vijfentwintigste editie van Who’s Next Paris waren gedurende 4 dagen (van 18 tot en met 21 januari 2019) 1.200 modemerken aanwezig verspreid over 3 hallen en voor de eerste maal werden mode-accessoires (lederwaren, schoenen, juwelen, schoonheidsproducten) vermengd met de prêt-à-porter. De beurs telde verscheidene modedomeinen en had veel weg van een grote concept-store:

- Fame: 200 geconfirmeerde ‘haut de gamme’ modeontwerpers

- What’s Up: 90 modemerken street en sportswear met zowel prêt-à-porter als schoenen en accessoires

- Cosmo°s: selectie ultra vrouwelijke mode (prêt-à-porter en accessoires) gemaakt met nobele materialen

- Inside: Homewear (o.a. lingerie), decoratie (o.a. kussens, tapijten, theekoppen)

- La villa beauté: ontdekken van onuitgegeven merken schoonheidsproducten (make-up, olie, zeep..)

- Fine Jewellery: tiental merken kleine juwelen met edelstenen, diamanten en goud

- ‘Must have’ van het zomerseizoen: prêt- à-porter merken, die onmiddellijk beschikbaar zijn.

In een moeilijke context van dalende consumptie in 2018 en mobilisatie van de ‘gele hesjes’ hebben de organisatoren van Who’s next uitgepakt met een feestelijke editie voorzien van een spectaculaire scenografie en de opname van twee défilés. 

De bezoekersfrequentie was 4,5% lager dan tijdens de vorige editie maar dank zij de kwaliteit van de bezoekers, internationaal en dynamisch, was deze editie voor de meerderheid van de exposanten toch positief en bevredigend. 

De beurs werd bezocht door 44.542 personen waarvan 68% Frans en 32% internationaal.  Who’s next werd geprospecteerd door concept stores (o.a. Merci, L’Exception), warenhuizen (Bon Marché, Les Galeries Lafayette, Le Printemps), online-shops (zoals Citadium, Bazar Chic, Brand Alley, La Redoute, Place des Tendances of Sarenza), gespecialiseerde distributienetwerken (o.a. Paula Coste, Roumegoux & Gilles) en multimerkwinkels (o.a. Pia Pia uit Bordeaux en Blue Box uit Toulouse).  

Op internationaal vlak werd er een goede aanwezigheid geregistreerd van Aziatische aankopers (Japan, China, Korea): o.a. kopers van het grootwarenhuis Isetan en de ketenwinkel Takashimaya uit Japan, de online-shop JD.com en de winkel SKP uit China alsook het warenhuis Harvey Nichols uit Hong Kong. De Europese bezoekers kwamen vooral uit Italië, Spanje, België en het Verenigd Koninkrijk.

Who’s next blijft een kwalitatieve, interessante en niet te missen beurs met een opmerkelijk aanbod aan modemerken. Daarnaast is Who’s Next met zijn programma aan défilés, animaties en conferenties een onmisbare informatiebron om de modetrends te ontdekken.  

In Italië vindt een concurrerende beurs plaats, namelijk Moda Donna. 

De volgende editie van Who’s Next Paris vindt plaats van 6 september tot 9 september 2019.

6 februari 2017