U bent hier

Exporteren naar Verenigd Koninkrijk

Brexit – wat betekent dit voor uw bedrijf en Vlaanderen?

Groot-Brittannië blijft voorlopig nog altijd een EU-lidstaat en er komen niet van de ene dag op de andere tarifaire en non-tarifaire handelsbarrières tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

Toch zal ook de Vlaamse exporteconomie niet gespaard blijven van de effecten van het 'leave'-verdict van de Britten. FIT maakte alvast een analyse van de economische belangen van onze handel en de effecten wanneer het VK uit de EU treedt.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen over de mogelijke gevolgen van de Brexit voor uw bedrijf op juridisch, fiscaal, sociaal ... vlak? Stel uw vraag via brexit@fitagency.be en u zal antwoord krijgen van specialisten van FIT, VLAIO en Enterprise Europe Network.

 

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigd Koninkrijk

Blijf op de hoogte over alles in Verenigd Koninkrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Offshore Europe is één van de grootste events op het gebied van de exploitatie en winning van olie & gas. FIT is er opnieuw aanwezig met een groepsstand.
Doelsector
Energie
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Van dinsdag 5 september 2017 tot vrijdag 8 september 2017
Waar
Aberdeen, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Understanding China's Next Move will give European executives the latest China market insights and explain how to do business with a changing China. The course contains the following 5 modules.
Doelmarkt
België, Verenigd Koninkrijk en China
Wanneer
Maandag 22 mei 2017
Waar
Gent
Organisatie
Vlaams-Chinese Kamer Van Koophandel Vzw

Marktstudies

Wat zijn de mogelijke gevolgen voor onze handel met het Verenigd Koninkrijk? FIT maakte een analyse van de economische belangen van onze handel en de effecten wanneer het VK uit de EU treedt. We bekijken ook aan welke tarieven en heffingen de Vlaamse bedrijven kunnen worden blootgesteld, post-Brexit.

"Belgian food" heeft in het Verenigd Koninkrijk een vrij goede reputatie. Verwerkte voedingswaren van hoge kwaliteit liggen goed in de markt. Het Britse retaillandschap is dan ook een boeiende en uitdagende markt met heel wat opportuniteiten voor Vlaamse drank- en voedingsproducenten, ook post-Brexit.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws